Maison le Bon Vivant

Een heerlijk vakantiehuis in Zuid Frankrijk.
Kent u dat gevoel als u op vakantie bent in Frankrijk? Hoe het zou zijn om hier te wonen?
Dit sfeervolle, ruime huis geeft u de ervaring van het wonen in een prachtig Frans wijn dorpje, met de bakker en de slager om de hoek, de hartelijkheid van de dorpsbewoners en het langzame tempo dat typisch is voor deze streek. Voordat je het in de gaten hebt voel je je hier thuis in Frankrijk, geheel opgenomen in 'La Douce France'.
Maison le Bon Vivant is ingericht in de karakteristieke landelijke Franse sfeer, die je verwacht als je naar Frankrijk komt. Het huis betekent dan ook 'het huis van de levensgenieter', wat het dan ook helemaal waar maakt. Het is hier genieten, genieten en nog eens genieten. Het huis staat in een stil straatje en is daardoor erg rustig. Er is dus geen drukke weg voor dit semi vrijstaande huis met groot dakterras.

Na een heerlijke zonnige vakantiedag is het prettig om op het grote terras te genieten van de avondzon, de barbeque aan te steken of in onze zomerkeuken Franse cullinaire hoogstandjes te fabriceren en vervolgens eindeloos natafelend met een goed glas wijn de zonsondergang te bewonderen. Als een echte Bon Vivant, elke dag weer.


De omgeving
Midden in het wijngebied de Minervois in het departement Languedoc Roussillon, een gebied in het zonnige zuiden van Frankrijk met zo’n 320 dagen zon per jaar, ligt het pittoreske plaatsje La Redorte.
La Redorte ligt aan de rivier de Aude en het Canal du Midi. Het ‘Canal’ stroomt door het plaatsje en is als één van de vele dromerige dorpjes omgeven door wijnvelden. Deze dorpjes liggen 3 tot 5 km van elkaar zodat men vroeger na het luiden van de klok van het land naar huis kon lopen om te eten. Vandaag de dag eet je in één van de lommerijke haventjes terwijl de boten langs varen en je van de zon geniet. Dorpspleintjes met eeuwenoude Platanen, terrasjes en schaduwrijke hoekjes zijn hier overal te vinden. De klok loopt hier gewoon langzamer, het eten smaakt hier beter, de wijnen zijn heerlijk en natuurlijk is er altijd de zon met dat verkoelende zachte briesje.© Maison le Bon Vivant
La Redorte, France
Tel. 0031- 64 15 52 577
Email: info@maisonlebonvivant.com